مالیات بر تراکنش های واریزی بانکی، جایگزین نظام مالیاتی موجود مطالعه موردی: ماده 26 نظام مالیاتی برنامه هفتم توسعه
کد مقاله : 1122-TAXRESEARCH
نویسندگان
علی یونسی *
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی
چکیده مقاله
انجام مطلوب وظایف دولت ها تابع تامین مالی مطلوب آنهاست. یکی از مهمترین و مطمئن ترین روش های تامین مالی دولت ها درآمد های مالیاتی است. موضوع درآمد مالیاتی بهینه به طوری که هم موجب تامین مالی مطمئن دولت شود و هم به آستانه تحمل و توان مودیان آسیب نزند در ادبیات اقتصادی به وفور دیده می شود. همین امر موجب پیشنهاد پایه های مالیاتی متعدد و نرخ های مالیاتی متنوع شده است.
در برنامه پنج ساله هفتم توسعه، سازمان امور اقتصاد و دارایی موظف شده است تا نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی را در هر سال به 10 درصد برساند. این پژوهش متمرکز بر پیشنهاد یک پایه مالیاتی جدید، سناریونگاری برای نرخ های مالیاتی و توجه بر معافیتهای مالیاتی بودجه 1404 است برای رسیدن به این هدف گذاری است.
هسته اصلی این پژوهش وضع مالیات بر تراکنش های واریزی به حساب اشخاص حقیقی و حقوقی است. این یک پایه مالیاتی فراگیر است. در این مسیر تعیین حداقل واریزی جهت معافیت مالیاتی یک میلیارد و دویست پیشنهاد می شود و نرخ مالیاتی از نسبت درآمد مالیاتی به مجموع تراکنش های واریزی ها بدست می آید.
در صورت اتخاذ تصمیم جهت استفاده از پایه مالیاتی تراکنش های واریزی به شدت مثلث زیان کاهش می یابد و بسیاری از فرایندهای اخذ مالیات و صحت سنجی اظهارنامه یا الزام به نصب صندوق فروشگاهی کنار گذاشته می وشد. همچنین استفاده از حسابهای اجاره ای و کارت بانکی افراد دیگر با هدف فرار مالیاتی کاملا بی اثر خواهد شد.
کلیدواژه ها
درآمدهای مالیاتی، بودجه 1404، برنامه هفتم توسعه
وضعیت: پذیرفته شده